Traditional Shaolin Kung Fu

De warming up bij Shaolin Kung Fu is vooral gericht op het warm maken en losrekken van alle spieren in het lichaam. Wat vooral belangrijk is zijn de benen en armen goed te rekken om blessures te voorkomen. De les begint over het algemeen met rustig hardlopen, sprintjes trekken, rustig springen, laaglopen, armen zwaaien en natuurlijk nog vele andere oefeningen om het lichaam goed warm te krijgen. Ook word er gewerkt aan kracht door middel van sprongen, push ups, kikkersprongen en vele andere oefeningen dit zal per les verschillen. Daarna is er een korte periode waarbij alle lichaamsdelen opgerekt worden. Dit is een combinatie van statische en verende stretches in staande, zittende of liggende posities en daarna de dynamische stretches meestal uitgevoerd in de vorm van basis trappen. Bekijk hier alle lestijden

Ook meedoen met onze Traditional Shaolin Kung Fu lessen?

Vul nu het formulier in.

 

Taolu

Na de warming up word er gewerkt aan een goede basis die nodig is om de latere vormen (Taolu) en moeilijke sprongen te kunnen uitvoeren. Daarna wordt er gewerkt aan de vormen. Binnen de Shaolin Kung Fu zijn er vele vormen van kort tot heel lang met of zonder wapens. Het is belangrijk dat je elke vorm goed bestudeerd zodat je ook de toepassing begrijpt van de bewegingen in de vorm. Ook hier word aandacht aan besteed zodat je niet zomaar bewegingen maakt maar ook weet waar deze uit ontstaan zijn. Deze toepassingen worden vaak ook afzonderlijk getraind om als zelfverdediging gebruikt te kunnen worden.

 

Shaolin kung fu dierenstijlen

In de Chinese vechtsport zijn er een aantal bekende dierenstijlen. De tijger, kraanvogel, luipaard, slang en draak zijn bekendste in de noordelijke en de zuidelijke shaolin temple. De noordelijke shaolin temple heeft buiten deze 5 dierenstijlen ook nog de aap, adelaar en bidsprinkhaan. Daarnaast zijn er nog een paar minder bekende dierenstijlen de schorpioen, kat, hond en eend. Deze stijlen zitten in de traditionele shaolin lessen.

Kleding voorschriften

Leden zijn verplicht te dragen:
Oranje shaolin uniform, zwart club t-shirt en zwarte schoenen.

Niet leden zijn verplicht te dragen:
Zwart t-shirt en lange broek.

Kleuren als blauw, geel en rood mogen niet gedragen worden. Dit zijn de kleuren van assistent leraren, leraren en grootmeesters. 

Prijzen:
Oranje Shaolin Uniform €50,- euro
Zwarte Shaolin Schoenen €20,- euro
Extra zwart Club T-shirt €20,- euro

 

Lesdagen:

Op dit moment zijn de lestijden voor volwassenen op maandag, woensdag en vrijdag in Almere. Kom gerust langs om een 3-tal proeflessen te volgen, meld je aan via het formulier hierboven. Bekijk ons gehele lesrooster.

 

Respect:

Wanneer je les volgt is het belangrijk dat je de regels van de school op volgt. Toon respect naar je leraar en mede leerlingen. Zorg dat je de ander tijdens trainingen niet verwond of blesseert.