Afgelopen weekend 11-12 Oktober hadden we een kung fu training en seminar met Shifu Liu Peng.
Shifu Liu Peng kwam op vrijdag aan met 2 van zijn eigen leerlingen om te assisteren en mee te trainen met onze groep. Op de eerste dag was het na aankomst een redelijk gehaast om op tijd bij de kung fu les voor de kinderen te zijn. Gelukkig waren we nog op tijd en hebben we eerst met de kinderen een speciale training neergezet. Daarna was er de ruimte om vragen te stellen voor onze jeugd. Na deze kung fu training was het tijd voor de volwassenen om te starten. Deze training was een voorproefje voor de uitgebreide training die we op zaterdag georganiseerd hadden. Na de avondtraining zijn we lekker gaan eten met een grote groep leden.

Zaterdag Kung Fu Seminar

Op de zaterdag begonnen we in de ochtend met de training. Om 10 uur startte we met een stevige warming up en veel conditie en krachttraining. Daarna was er een deel hardening en hebben we de tijd genomen voor partner stretching. Iedereen is hier zeker weer iets leniger geworden 🙂 

Hierna was er een korte pauze en zijn we verder gegaan met vormen en uitleg over de technieken. Ook is er een gedeelte aan Fajin besteeds wat voor de meeste nog een redelijk nieuw onderwerp was. Uiteindelijk hebben we allemaal weer veel bijgeleerd en was iedereen toch wel moe geworden na 4,5 uur training. 

Bezoek aan Amsterdam

Samen met Shifu Liu Peng en zijn leerlingen hebben we zaterdagavond Amsterdam bezocht. Er werden veel fotos gemaakt uiteraard met mooie kung fu poses op mooie plekken in de binnenstad. Daarna hebben we met een groepje van onze school samen gegeten bij Sea Palace. Het eten was super en is zeker een aanrader. 

Zondag toerist in eigen land.

Op Zondag zijn we naar de zaanse schans geweest en hebben de toeristische plekjes bezocht. Onder andere het kaas proeven en de klompenmakerij waren leuk om te doen. Ook de molens waren een gehele nieuwe ervaring voor Shifu Liu Peng en zijn Leerlingen. We hebben daarna nog even de binnenstad van Zaandam bekeken. Helaas was dit alweer het einde van het weekend. De volgende ochtend zijn ze weer vroeg naar schiphol vertrokken om terug te vliegen.

We hebben in ieder geval weer nieuwe vrienden gemaakt en veel kennise kunnen uitwisselen.