Kung Fu school Almere en Zaandam

Fenghuang 'is Chinees voor' feniks', deze mythische vogel staat voor een goed voorteken en een lange levensduur, dit komt doordat ze uit de vlammen van het vuur weer opnieuw worden geboren. De stad Phoenix Ancient Town heeft zijn naam te danken aan een legende  over twee van deze prachtige vogels welke over de stad vlogen en deze stad zo mooi vonden dat ze daar bleven zweven en niet meer wilden vertrekken.

Fenghuang de stad

De stad is gelegen aan de westelijke grens van de provincie Hunan in een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid waar de bergen, water en blauwe luchten prevaleren. Bij aankomst zal je als bezoeker onder de indruk zijn van de sfeer, mysterie, elegantie en primitieve eenvoud. Dit is een wereld die wordt gedomineerd door de kleur groen. De berghellingen zijn bedekt met groene bladeren, de velden zijn groen en zelfs de Tuo Jiang River weerspiegelt het groen. De bruggen over het water en unieke huizen gebouwd op palen vertonen een harmonie die zo vaak wordt afgeschilderd in de traditionele Chinese schilderijen. Dit geldt met name wanneer de mist doordringt in de vroege ochtend of na de regen. Men beweert dat hierdoor, het een van de twee mooiste steden is in China. De andere stad is Chang Ting in de provincie Fujian.

Benaming van de kung fu school

De benaming van de Shaolin Kung Fu school in Almere en Zaandam heeft zijn naam te danken aan deze prachtige stad, waar de Shaolin Kung Fu school van Shifu Shi Yong Wu – 33rd generation Shaolin Kung Fu zich bevindt. Dit is de school waar wij meerdere keren zijn gaan trainen om onze kennis en vaardigheid van de kungfu te verbeteren. Ook hebben wij hier veel kennis opgedaan wat de lessen betreft. Wij proberen daarom ook om de lessen precies als in china door te geven.  Behalve de vele uren training per dag zijn de lessen dus hetzelfde bij onze kung fu school Almere en Zaandam.

 

Leraren

Vincent-Shifu-Kung-Fu-Almere-Zaandam

师傅 Shīfù Vincent

Shaolin Kung fu | Wing Flow System

Ik ben al vanaf mijn jeugd bezig met verschillende martial arts. Waaronder Aikido, Jiu jitsu, Shaolin Kempo en Kung fu. In Shaolin Kung Fu heb ik echt mijn sport gevonden en wil mij hier zo lang mogelijk in blijven ontwikkelen.

Assistent Leraren

aleko-assistent-kungfu-almere

教练 Jiàoliàn Aleko

Shaolin Kung fu

Voor dat ik begon met kung fu heb ik ook een jaar taekwondo gedaan maar kan me beter vinden in kung fu. Shaolin kung fu kent veel verschilldende wapens en daarvan is het breedzwaard mijn favoriet. Hier heb ik mee geoefend in china en sinds dien ben ik er helemaal weg van. Naast shaolin kung fu werk ik bij Hudson, een restaurant in almere centrum.

Nick-assistent-kung-fu-almere-zaandam

教练 Jiàoliàn Nick

Shaolin Kung fu

Martial arts hebben mij altijd gefascineerd. Hiervoor heb ik op kick boxen, Aikido en Braziliaans jiu jitsu gezeten. Shaolin Kung fu vind ik het leukst omdat het je sterk en lenig maakt, er heel veel vormen zijn en vele wapens heeft. Het heeft eigenlijk alles wat ik in een martial art zoek en ik wil het mijn hele leven blijven doen! Naast Kung Fu doe ik een technische opleiding, Middenkader engineering.

shaquille-assistent-kungfu-almere

教练 Jiàoliàn Shaqquile

Shaolin Kung fu

Vanaf jongs af aan heb ik Martial Arts altijd al leuk gevonden. Ik heb hierdoor ook Karate, Taekwondo en Capoeira beoefend. Ik wilde stiekem altijd al Kung Fu doen en toen ik uiteindelijk deze school had gevonden, kon ik niet meer wegblijven. Naast Kung Fu heb ik net een opleiding Psychologie afgerond.