Shifu Liu Peng - FHMA Almere.

Op vrijdag 21 juni zijn we naar Italië gegaan met 4 van onze studenten. We hebben een lang weekend onze kung fu kunnen trainen bij mijn Shifu Liu Peng en hebben samen met zijn studenten een training gedaan. We hebben weer veel bij kunnen leren zowel nieuwe stof als extra uitleg en verbeteringen op de bestaande oefeningen.

Trainen met Shifu Liu Peng is altijd fijn omdat hij zo veel kennis heeft van shaolin kung fu en over alles wel een mooi verhaal te vertellen heeft over zijn tijd in shaolin.

Het was weer even wennen om te trainen met temperaturen boven de 35 graden maar uiteindelijk is het altijd lekker om te zweten.

Niet alleen kung fu training

We hebben natuurlijk niet alleen maar onze kung fu getrained. We hebben ook heerlijk gegeten in Colleferro. We zijn bij een aantal restaurantjes geweest waar we van alles geprobeerd hebben. Er waren meerdere soorten pizza's, salades en pasta's. Natuurlijk moesten we ook het italiaanse ijs uitproberen. Op zaterdagavond hadden de leerlingen van Shifu Liu Peng een grote BBQ georganiseerd waar we tot laat in de avond hebben gegeten, gedronken en natuurlijk gepraat over kung fu en onze levens in Nederland en Italië. Op deze momenten kun je altijd een goed gesprek aangaan met elkaar en heb je andere gesprekken als tijdens de trainingen. 

Schuilkelder uit WW2

Samen met Shifu Liu Peng en een begeleider zijn we een schuilkelder gaan bezoeken in Colleferro. Tijdens de 1e en 2e wereldoorlog was hier een minutiefabriek. Omdat deze plaatst tussen de bergen lag had het een natuurlijke defensie en was het lastig te bereiken voor vijandige troepen. Tijdens de 2e wereld oorlog werd dit anders toen er vliegtuigen bij kwamen en de staad meerdere malen gebombardeerd werd. Gelukkig was er onder de stad en groot gangenstelsel met grote open ruimtes waar meer als 30.000 mensen hebben geschuild tijdens de oorlog. Er waren huiskamers, een ziekenhuis en allerlij gangen die uitkwamen bij belangrijke plekken in de stad. 

FHMA Almere - Bezoek aan Rome

Op de laatste dag zijn we nog snel door Rome gelopen en hebben de mooie stad bekenen. Omdat we pas in de avond terug zouden vliegen hadden we nog genoeg tijd om even langs het colloseum, het stadhuis, een aantal mooie fontijnen, en nog een aantal mooie straatjes en terrasjes te lopen.

We hebben het erg naar ons zin gehad. 

Shifu Liu Peng FHMA Almere - Bekijk hier onder onze foto's