In het weekend van 16 November was er een kung fu seminar in Colleferro (Italië) met de grootmeester Shi Xing Hong. We zijn met een klein groepje van 4 naar Italie geries om dit speciale seminar meet te maken. Shi Xing Hong is een grootmeester in de Shaolin Kung Fu en het was dus een eer om met hem te mogen trainen. We vertrokken op vrijdagochtend vroeg richting Italië en kwamen rond de middag aan.
Daarna hebben we even wat tijd gehad om te relaxen en zijn we naar de kung fu school van Shifu Liu Peng gegaan om een training bij te wonen. In de avond zijn we met 1 van de leerlingen van Shifu Liu Peng naar een restaurant gegaan waar we heerlijk gegeten hebben en een goede bodem hadden voor het kung fu seminar de volgende dag.

Kung Fu Seminar - ontmoeting Shi Xing Hong.

Zaterdag ochtend gingen we naar de sporthal om mee te doen aan het kung fu seminar van Shi xing hong. Voordat de les begon hebbe nwe even kort een onmoeting gehad met de Shigong. Shi xing hong is een hele aardige altijd vrolijke man die met veel passie de essentie van kung fu wil overbrengen. Bij het seminar was ook de kung fu broer van Shifu Liu Peng aanwezig om te helpen met de les. Shifu Du Junmin heeft ons goed geholpen bij het juist uitoefenen van de bewegingen.

Zodra we begonnen aan het seminar konden we merken dat de shigong heel veel kennis had en wist bij elke oefening en uitgebreide uitleg te geven over het hoe en waarom we bepaalde dingen moesten doen. Dat is meteen 1 van de belangrijkste dingen bij het trainen met een grootmeester. De kennis die je op zo'n dag gedeeld krijgt is belangrijker dan de training zelf. Zoals hij uitlegde. De spieren die je vandaag traint zullen snel weer verdwenen zijn maar de kennis blijft. Het kung fu seminar was een groot succes en we hebben allemaal weer veel bijgeleerd. Helaas moest de Shigong na het seminar alweer vertrekken maar het was zeker de moeite waard om voor naar italië te reizen. De volgende keer zullen we er zeker weer bij zijn.

Bezoek aan Orvieto.

Samen met Shifu Liu Peng en Shifu Du Junmin en enkele leerlingen van de kung fu school hebben we op de zondag het stadje Orvieto bezocht. We hebben hier een ondergrondse vulkaan stad bezocht. We hebben 2 van 1200 grotten bezocht die er in deze omgeving te vinden zijn. Het uitzicht was super en het was erg indrukwekkend om deze ondergrondse stad te zien. Het weer was niet heel erg best maar gelukkig hebben we nog een leuk paraplu gevecht kunnen houden waarbij een aantal paraplus het helaas niet overleefd heeft. Daarna hebben we ook nog de kathedraal bezocht. Een super mooi gebouw waar je kunt blijven kijken naar alle mooie afgewerkte plafonds en zuilen. Natuurlijk hebben we deze dag ook weer afgesloten met lekker eten en plezier.

Terugvlucht bijna gemist

De terugvlucht was maandagochtend om 9:30 uur. We werden gebracht door Antonio omdat het met de trein erg omslachtig was om er te komen. Helaas hadden we niet kunnen voorzien dat er een gigantische file zou zijn door meerdere ongelukken onderweg. We kwamen uiteindelijk 1 minuut voordat de gate zou sluiten aan op het vliegveld. Gelukkig mochten we voor bij de douane waardoor we nog net op tijd waren om de vlucht te halen. Het was weer een mooi weekend met veel leuke momenten en ervaringen. We kijken alweer uit naar het volgende kung fu seminar.

Hieronder weer een aantal fotos van ons weekend. bekijk ook onze facebook pagina voor meer filmpjes en fotos van dit evenement.