Fenghuang Martial Arts Almere is in het weekend van 2-3 November naar Venetië gereisd samen met Shaolin Haarlem en Nijmegen.

Op vrijdag middag vertrokken we met Fenghuang Martial Arts Almere richting Haarlem waar we verzamelde bij de Kung Fu School van Ronald Saarloos. We hadden een bus geregeld waarmee we gezamenlijk naar de wedstrijd in Venetië zouden rijden. Het was een lange rit zeker met de file die we aan het begin hadden maar uiteindelijk zijn we op tijd aangekomen en hebben we onderweg genoeg tijd gehad om elkaar beter te leren kennen. De groep van Ronald is een leuke groep met fanatieke studenten. Aangekomen in het Hotel zijn we snel naar Venetië gegaan met de boot en hebben daar natuurlijk Pizza gegeten en het San Marco plein bezocht. Zeker een stad om nog eens langer te bezoeken. In de avond was er een kung fu show in de sporthal waar de volgende dag de wedstrijden zouden plaatsvinden. Het geheel was mooi aangekleed en er waren een aantal mooie dingen te zien tijdens de show. Een aantal Monniken uit china lieten daar nog even zien hoe het moet. We hebben nog veel te leren zeg maar. Al onze wedstrijden zijn hier te vinden.

De Sporthal

De volgende ochtend vertrokken we alweer vroeg naar de sporthal om te gaan deelnemen aan de kung fu wedstrijd. Er waren veel kung fu scholen uit allerlei landen naar toe gekomen en iedereen had een bordje gekregen met daarop zijn eigen school logo en zijn land.

De wedstrijd was weer erg geslaagd en we hebben weer een paar mooie medailles weten te behalen. Het niveau van de kung fu was in sommige categorieën erg hoog en dus ook erg leuk om naar te kijken voor iedereen.
Onze leden uit Almere hebben het allemaal super goed gedaan.

Na de wedstrijd konden we nog even snel wat eten voordat we helaas weer in de bus stapten om terug te reizen naar Nederland. Het was een mooie ervaring en zeker de moeite waard. Ook het samen reizen met de andere school is erg goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. We willen daarom nogmaals Ronald Saarloos bedanken voor al het geregel.

Hier onder nog wat mooie momenten

Datum: 05-11-2019