Trainen in china met de groep

Afgelopen Zomer zijn we met een deel van de groep op reis gegaan om te trainen in china bij 2 kung fu scholen. De eerste school was de shaolin ying wu yuan school vlakbij Dengfeng en de shaolin tempel. We hebben deze kung fu school school samen met shifu Liu Peng bezocht.

Daarna zijn we doorgereis via Tianmen Mountain naar de school in Fenghuang waar we ook zijn gaan trainen. Het was een erg mooie reis.

Voorbereiding en training

Als je gaat trainen in china moet je je altijd goed voorbereiden. De trainingen zijn niet alleen zwaarder maar ook veel langer. Gemiddeld train je zo'n 6-8 uur per dag. Hierdoor is er tijd om bijna alles te trainen op 1 dag en kun je uitgebreid de tijd nemen voor elk onderdeel. Behalve het trainen in china is er natuurlijk ook tijd voor leuke dingen. We hebben meerdere tempels bezocht en hele mooie gebieden. Er zijn mooie bergen, rivieren en gebouwen te zien.

Accomodatie

Het verblijf in de kung fu school in china  is altijd even wennen. De bedden zijn vrij hard dus als je daar niet tegen kan is het raadzaam om een opblaas matrasje of iets dergelijks mee te nemen. Verder zijn er 3 maaltijden per dag waarbij er samen met alle andere studenten van de kung fu school word gegeten. Het eten bestaat vaak uit rijst met verschillende soorten groenten, vlees en fruit. 

Hier onder is een impressie te zien van onze reis van afgelopen zomer. kijk ook op onze facebookpagina voor nog meer fotos en filmpjes.